Reklam Ortalama

Umre İbadeti Nasıl Gerçekleştirilir?

umreci

Yeni Umrecimiz
Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
@umreci

Umre İbadeti Nasıl Gerçekleştirilir? Umrede Hangi Adımlar İzlenir?​

Umre ibadetinin yapılışı şu şekilde özetlenebilir:

Bulunulan bölgeye göre mîkat noktasında ya da Harem bölgesi dışında uygun şekilde ihrama girilir. Harem-i Şerif’e ulaşıldığında, “Allah’ım, rızanı kazanmak amacıyla umre tavafını gerçekleştirmek istiyorum. Bunu bana kolaylaştır ve kabul et!” diyerek niyet edilir ve umre tavafı yapılır. Tavafın ardından tavaf namazı kılınır. Sonra, “Allah’ım, rızanı kazanmak için umrenin sa’yini yapmayı niyet ediyorum. Bana kolaylık ihsan et ve bunu kabul buyur!” diyerek Safa ile Merve arasında umrenin sa’yi tamamlanır. Sa’y bittikten sonra uygun bir yerde saçlar tıraş edilir ya da kısaltılır. Böylece umre ibadeti tamamlanmış ve ihramdan çıkılmış olur.

Umre Adım Adım Nasıl Yapılır?​

Umre ibadeti şu sıralamayla gerçekleştirilir:

1. 1- Mîkat sınırlarından birine gelinerek ihram kıyafeti giyilir.
  2. 2- İhrama girme niyetiyle iki rekât ihram namazı kılınır.
  3. 3- Telbiye, tekbir ve salavat getirilerek Harem-i Şerif’e doğru yola çıkılır.
  4. 4- Kâbe’nin kutsal avlusuna ulaşılır ve tavaf yapılır. Tavaf tamamlandıktan sonra iki rekât tavaf namazı kılınır.
  5. 5- Sa’y alanına geçilerek Safa ile Merve arasında yedi kez sa’y yapılır.
  6. 6-Sa’y tamamlandıktan sonra saçlar tıraş edilerek veya kısaltılarak ihramdan çıkılır. Böylece ihram yasakları sona erer ve umre ibadeti tamamlanmış olur.
ALLAH İBADETLERİMİZİ KABUL ETSİN

Amin tez vakitte tekrar gitmeyi nasip etsin

Geri